Connect with us

Carti Recomandate

Review Cartea The Lake House a lui Kate Morton

Published

on

Cartea The Lake House, (Casa de la lac) a lui Kate Morton, este partial fictiune istorica, partial mister gotic si partial o saga de familie.

Review Cartea The Lake House a lui Kate Morton

LA VANZARE in  Elefant  si  Libris

 

Misterul care invaluie acest roman implica disparitia unui bebelus de unsprezece luni, Theo Edevane, in 1933. Edevane era o familie importanta din Anglia si gazduiau petrecerea nocturna anuala de la mijlocul sezonului in casa lor de vara din Cornwall cand s-a produs disparitia.

Personajele feminine pe care se centreaza naratiunea sunt trei: Alice Edevane, sora mai mare a lui Theo; Eleanor Edevane, mama lui Alice si a lui Theo; si Sadie Sparrow, o politista. Pe masura ce povestea se deruleaza prin sarituri in timp, ni se dezvaluie punctul de vedere al fiecareia- Alice ofera perspectiva unei fete de saisprezece ani care participa la petrecerea din 1933. Aflam despre familia Edevane si cum au supravietuit decaderii financiare si primului razboi mondial de la Eleanor in timp ce o vedem ca tanara femeie in anii de inceput ai secolului 20.

Sadie intra in scena in 2003; este pe punctul sa paraseasca job-ul din politie din pricina unei greseli intr-un caz de abandon de copii. Se afla in vacanta in Cornwall, lingandu-si ranile, cand da peste cabana Edevane-casa de la lac in padure, neingrijita, aflata acum intr-o stare avansata de ruinare. Este intrigata si afla cum a fost uitata disparitia lui Theo si devine obsedata de acest caz. Din fericire pentru Sadie, Alice (acum octogenara si autoare de romane politiste) este inca in viata si traieste la Londra. Din nefericire insa, Alice nu are nici o dorinta sa vada cazul redeschis.

Acum, in lumea mea o casa la lac inseamna de obicei o cabanuta cu sau fara instalatie sanitara interioara. In lumea Edevane casa de la lac este o adevarata proprietate imobiliara, cu nume (Loeanneth) si cu o multime de detalii gotice, inghitita de padure.

Cand incepe actiunea in Cartea The Lake House

A trebuit sa treaca ceva pana cand actiunea cartii demareaza, pentru ca in parte este atat de bogata in detalii. Partea despre Eleanor contine saga familiei. Este debutanta in societate dar tatal ei este mort, in urma lui au ramas datorii, iar mama ei doreste s-o marite la varsta de saisprezece ani cu cine da mai mult! Gaseste dragostea in afara clasei sale sociale, indura spaimele si incertitudinile legate se primul razboi mondial si construieste o viata pentru copiii ei in timp ce incearca sa tina familia unita de una singura.

Capitolele despre Alice in 1933 aranjeaza scena misterului-perspectiva sa este aceea a unei adolescente prinsa in propria drama. Este un povestitor nerelevant pur si simplu pentru ca detaliile din amintirile ei nu sunt relevante pentru cazul in sine. Ea zugraveste Loeanneth ca pe un taram idilic, izolat si frumos. Mama pe care o vede in Eleanor este stricta si distanta, foarte diferita de fetiscana vulnerabila pe care cititorul o descopera in propria poveste a lui Eleanor.

Sectiunile cu Sadie in 2003 dau cartii actiune. In timp ce Sadie investigheaza disparitia lui Theo, ea subliniaza ceea ce stim despre familie din partile istoric-descriptive ale cartii si ceea ce este relevant pentru caz. Ea are de a face si cu cazul care a facut-o sa-si piarda slujba, caz nerezolvat care o urmareste.

Casa de la lac este o realizare semnificativa si Kate Morton reuseste aproape s-o echilibreze pe deplin. Pe masura ce Sadie ne adanceste in mister, Alice si Eleanor dezvaluie straturi de detalii spre a-l ajuta pe cititor sa ghiceasca dezlegarea misterului. As spune ca sunt o multime de piste plauzibile la inceputul povestii si fiecare capitol citit te lasa sa crezi altceva.
De asemenea cartea nu are scene de violenta sau sex, asa ca este perfecta pentru cei care doresc senzatii intelectuale tari fara alte conotatii.

Povestea este captivanta, una din cele mai captivante pe care am citit-o, odata ce am citit prima treime mi-a fost foarte greu s-o mai las deoparte.

Toate complicatiile si complexitatea povestii conduc spre un sfarsit foarte multumitor. Exista o fateta care m-a uimit initial dar care in cea mai mare parte m-a facut sa simt ca timpul meu a fost folosit cu folos.

Detalii despre aparitie

Produs publicat in 2015 de Pan Macmillan
Data aparitiei: Octombrie 2015
Format: 160×240
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 608
ISBN: 9780230759275

LA VANZARE in  Elefant  si  Libris

Despre scriitoarea Kate Morton care a scris Cartea The Lake House

scriitoarea Kate Morton

Puteti gasi mai multe informatii despre Kate Morton si cartile ei in website-ul http://www.katemorton.com sau http://www.facebook.com/KateMortonAuthor sau puteti sa o urmariti pe instagram.com/katemortonauthor/

Video despreCartea The Lake House

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Lumea Femeilor